Ben je van plan een huis te gaan kopen of wil je deze juist gaan verkopen dan komen hier vaak veel verschillende dingen bij kijken. Dit kost vaak veel tijd en moeite en niet iedereen heeft dit tot zijn beschikking. Ook is het van belang dat je weet wat je moet doen in elke situatie en daarvoor is dus veel ervaring en kennis bij nodig. Dus kan het verstandig zijn om een makelaar in te laten huren om je hierbij vervolgens te gaan helpen. En bij het verkopen van een woning is een verkoopmakelaar erg van belang. Deze makelaar beheerst vaak veel kennis en ervaring en ook nog veel kanalen over de huizenmarkt. Wil je een huis gaan kopen of verkopen in de omgeving Arnhem dan kan een NVM makelaar Arnhem goed van toepassing komen.

Verkoopmakelaar

Een verkoopmakelaar is erg gespecialiseerd in de verkoop van een woning en heeft hier dus veel ervaring en kennis van. Dit kun je helpen bij het verkopen van een woning en, omdat je een woning wilt gaan aanschaffen moet je hierbij gaan adverteren. Door de vele connecties van de verkoopmakelaar kan dit sneller verspreid worden onder veel vragers. Vaak wordt er gebruikt gemaakt van de verkoopsite Funda. Voor je advertentie heb je duidelijke foto’s nodig en van je woning en die kunnen helpen bij het adverteren van je huis. Hiermee kun je mensen aantrekken, als dit gelukt is, begin je het bezichtigen en het onderhandelen over de huizen en worden de handen met elkaar geschud. Wil je meer over te bezichtigen en onderhandeling weten, lees dan hieronder verder om hier meer over te weten te komen.

Bezichtigen en onderhandelen

Heb je een koper gevonden die aangetrokken is en je woning wilt bekijken. Dan moet je hiervoor eerst je woning gaan controleren of er op plekken reparatie nodig is en/of er mankementen zijn. Daarnaast moet je woning schoongemaakt worden om hetzelfde aankoopbedrag aan te kunnen houden. Gaat de bezoeker hiermee akkoord dan kan de onderhandeling beginnen. Het kan hierbij handig zijn om een verkoopmakelaar bij je te hebben, omdat deze de slimste trucjes kent en hier vaak veel meer kennis en ervaring in heeft. Omdat vaak de kopende partij een aankoopmakelaar bij zich heeft kan een verkoopmakelaar meenemen extra van toepassing komen. Als de onderhandeling geaccepteerd wordt door beide partijen kan het contract aangemaakt worden en ondertekend worden.

Categorieën: Makelaar