Windows licenties worden op het internet op een hoop verschillende plekken verkocht. Origineel is het een programma van Microsoft en je kunt de licenties dus bij Microsoft zelf kopen. Zo kun je Windows 10 home kopen vanaf 145 euro en Windows 10 pro vanaf 259 euro. Er zijn verschillende soorten Windows licenties en de prijzen verschillen sterk op verschillende sites. Het is belangrijk dat je goed oplet waar jij het programma koopt en of dit wel op een legale manier gebeurt, bij een bedrijf dat betrouwbaar is.

Windows 10 home aanschaffen

Windows 10 kopen, kan dus op een hoop verschillende plekken. De prijzen verschillen nogal, maar waarom zou je nou eigenlijk voor Windows 10 home kiezen? Windows 10 home is erg geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook voor het hele huishouden. Het is een licentie voor op één pc die je thuis kunt gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor werk. Windows 10 home bevat snel opstarten en Windows Hello zodat jij je kunt aanmelden zonder het gebruik van een wachtwoord. Windows luistert naar jouw stem en kan op deze wijze bepalen of je zelf degene bent die achter de computer zit. Windows 10 home bevat andere functies zoals Windows mixed reality, Windows Ink en 4K-gaming DirectX 12 graphics. Op deze manier kun je Mixer uitzenden en op een meer intuïtieve manier gamen. Windows 10 bevat ook compleet vernieuwde foto-apps, Microsoft Edge voor een beter batterijvermogen en nog veel meer. 

Windows 10 Pro aanschaffen

Windows pro is een stuk duurder dan Windows 10 home. Dit komt doordat Windows 10 pro alle functies van de home Windows-variant bevat met nog een aantal extra functies. Zo bevat het ingebouwde bescherming tegen veiligheidsbedreigingen met functies als Bitlocker, Windows Defender antivirus en meer. Daarnaast heb je vanaf verschillende apparaten naar keuze toegang tot mappen en apps met een extern bureaublad. Windows 10 pro bevat ook krachtige beheertools voor het verbeteren van de controle die je hebt over jouw apparaat. Je kunt gebruik maken van virtuele machines met Hyper-V. Allemaal functies die jou meer vrijheid en veiligheid geven en het gebruik van je computer versimpelen. De Windows 10 pro mag dan wel een hoop kosten bij Microsoft, maar als je deze ergens anders goedkoper kan aanschaffen, is dit het zeker waard. Uiteindelijk zul je door een pakket als dit aan te schaffen besparen op je totale uitgaven.

Na het kopen van de licentie

Het is van belang dat je tijdens het uitzoeken van een besturingssysteem ook begint na te denken over wat je hierna nog allemaal nodig hebt. Je bent namelijk nog niet klaar wanneer je een besturingssysteem hebt gekocht. Er zijn nog een aantal zaken die je dan moet regelen. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang dat je ervoor zorgt dat je computer veilig is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ook de licentie van McAfee AntiVirus 2020 aan te schaffen. Als je deze software op je computer hebt geïnstalleerd, kun je er zeker van zijn dat je computer veilig is. Om met een veilig gevoel te kunnen internetten, is het dus aan te raden om antivirussoftware op je computer te installeren. 

Categorieën: ICT