Vandaag ben ik bezig geweest met het online psycholoog spelen. Niet letterlijk spelen, maar wel mensen online helpen met mentale problemen. Dat is het verhaal van mij. Ik ben ooit begonnen als psycholoog in een praktijk ergens in Amsterdam. In het begin vond ik dat erg leuk en heb ik daar ontzettend veel van geleerd. Maar sommige moment merk je dat sommige mensen het in het begin moeilijk vinden om gelijk naar iemand toe te stappen als er een probleem is. Mensen vinden het schijnbaar makkelijker of zelfs fijner om het op te schrijven en dat daarna iemand erop reageert dan andersom. Dit merkte ik steeds meer en meer. Het werkt voor sommige beter dat je eerst op papier iets op te schrijven. Als erop advies is gegeven, om dan naar iemand toe te gaan om je verhaal te doen.

Deel je verhaal

Na een aantal jaar als psycholoog gewerkt te hebben weet ik steeds beter waar mensen mentaal behoefte aan hebben. Ik merk dat mensen graag anoniem ergens even zijn of haar verhaal wilt delen en daarna pas naar iemand toe stappen. Omdat ik dit een sterk idee vindt als een psycholoog wil ik dit plan uitzetten. Ik wil dit graag gratis maken voor mensen zodat de drempel niet te hoog is voor iemand die graag contact wilt nemen om natuurlijk zijn verhaal te delen. Verder vind ik het belangrijk om ervoor te zorgen dat alleen iemand die een echte psycholoog is kan reageren. Ook om die reden moet er ergens betaald worden, zodat er geen lugubere types bij deze ‘zwakkere’  mensen kunnen komen en daarmee slachtoffers maken.

Daarom wil ik graag vanuit een paar psychologen praktijken deze website opzetten. We moeten ervoor zorgen dat mentale ongezonde mensen niet hen vertrouwen in de verkeerde mensen legt. Om te voorkomen dat je daarmee nog grotere schade maakt voor de persoon als de familie en omgeving. Dus ik ben opzoek naar praktijken die mij financieel kunnen steunen  waardoor ik dit langer kan volhouden. Uiteindelijk meer mensen kan helpen met hen mentale problemen zonder dat ze echt slachtoffer worden.